Νέα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση (ΕΑΕ) οργανώνει το Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα με θέμα: «Ιδιωτικό Σχολείο και Ανάπτυξη». Για πληροφορίες συμμετοχής δείτε τον σύνδεσμο www.privateschools.gr.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014Το σχολείο μας θα είναι και φέτος Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ΠΕ03 και ΠΕ04 με σεμινάρια Β επιπέδου. Θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην αίθουσα πληροφορικής με εισηγητές τους εξαιρετικούς μας συνεργάτες. Έναρξη 25/2/2014, λήξη 30/10/2014. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να το δηλώσουν ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο b-epipedo2.cti.gr.

ΜΑΙΟΣ 2013

Καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού Λυκείου μας επισκέφθηκαν τον εκπαιδευτικό οργανισμό Meritum στη Βαρσοβία, μαζί με συναδέλφους τους από την Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Gruntdvig με θέμα «Κατάλογος Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ευρώπη» (www.caridis.eu). Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε παρουσιάσεις βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων που κατέγραψαν οι ίδιοι. Επισκέφθηκαν την παλιά πόλη, ένα  παραδοσιακό υφαντουργείο που λειτουργεί από το 1700, το σύγχρονο ιστορικό μουσείο της πόλης που είναι αφιερωμένο στην πολωνική αντίσταση κατά των Ναζί, στον βομβαρδισμό και την πλήρη καταστροφή της Βαρσοβίας και το εντυπωσιακό παλάτι Wilanow.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

Καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού Λυκείου μας επισκέφθηκαν το Σχολείο Teleki Blanka στη Βουδαπέστη, μαζί με μαθητές από σχολεία της Αγγλίας, Ιταλίας και Τουρκίας. Η διεθνής συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με θέμα “Ας κάνουμε το σχολείο πιο ευχάριστο” (www.comjoyschool.net). Οι μαθητές μας γνωρίσθηκαν με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, και συμμετείχαν σε παρουσιάσεις όπου τον ρόλο του καθηγητή παίζει ο μαθητής. Επίσης, επισκέφτηκαν πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το κάστρο της πόλης, το κοινοβούλιο και έκαναν μια αξέχαστη κρουαζιέρα στον Δούναβη.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

 

Τα ανοικτά σεμινάρια του Κύκλου Ψυχολογίας με την καταξιωμένη Ψυχολόγο Μαρία Δήμου θα συνεχισθούν στο 2013 με μια επιπλέον δυνατότητα. Προαιρετικά, όσοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν τη γνώση τους, μπορούν να εγγραφούν στο Πρόγραμμα e-learning του Πανεπιστημίου Πειραιά μέσω του συνδέσμου elearning.ec.unipi.gr/elearning/knowledge-market/. Επιλέγοντας το μάθημα «Η ψυχική οικονομία του σύγχρονου ανθρώπου» μπορεί κάποιος να αποκτήσει αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το Πρόγραμμα e-learning του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, για τα σεμινάρια του διαστήματος Ιανουάριος-Ιούνιος 2013.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Σχολείο μας συμμετείχε στη Δράση του Υπουργείου Παιδείας «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (excellence.sch.gr). Βραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες Διευθυντές και Καθηγητές για το πρόγραμμα «PROSKILLS, οι Τέχνες ως μέσο ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων» το οποίο αναπτύξαμε στο πλαίσιο της Δράσης Grundtvig του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (www.iky.gr). Στα βιωματικά εργαστήρια συμμετείχαν πολλοί μαθητές οι οποίοι πήραν μέρος στις διεθνείς συναντήσεις του προγράμματος με καθηγητές και μαθητές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

 

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig με θέμα CARIDIS - «Κατάλογος Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ευρώπη» (caridis.eu) διοργανώσαμε μια διεθνή συνάντηση στη Αθήνα. Συνολικά 40 Καθηγητές και μαθητές από την Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία συμμετείχαν για 5 ημέρες. Το Σχολείο μας παρουσίασε συνεντεύξεις από επαγγέλματα όπως λατέρνα, καρνάγιο, και χαλβαδοποιείο. Στον ελεύθερο χρόνο επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη, το θέατρο της Επιδαύρου και το Ναύπλιο.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

 

Επισκεφθήκαμε το Σχολείο Anadolu στο Bartin της Τουρκίας, μαζί με καθηγητές και μαθητές από σχολεία της Αγγλίας, Ουγγαρίας και Ιταλίας. Η διεθνής συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με θέμα “Ας κάνουμε το σχολείο πιο ευχάριστο” (www.comjoyschool.net). Παρακολουθήσαμε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από μαθητές σχετικά με δράσεις που κάνουν το σχολείο πιο ευχάριστο, και χαρήκαμε την φιλοξενία των διοργανωτών. Επίσης, επισκεφθήκαμε πολύ όμορφα αξιοθέατα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπως τις πόλεις Amasra και Safranbolu. Οι επόμενες διεθνείς συναντήσεις στις οποίες θα μας ακολουθήσουν μαθητές του Εσπερινού Σχολείου μας θα γίνουν στην Βουδαπέστη και το Λονδίνο.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Σε συνεργασία με την καταξιωμένη Ψυχολόγο κα. Μαίρη Δήμου και την Contemporary Crisis Aid (www.cca-method.gr) ξεκίνησε στο σχολείο μας ένας κύκλος σεμιναρίων ο οποίος θα συνεχισθεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά. Η Contemporary Crisis Aid είναι μια νέα μέθοδος αρωγής στη σύγχρονη κρίση που βασίζεται στον συνδυασμό των αρχών της εφαρμοσμένης ψυχολογίας και του management, όπως σήμερα αναγνωρίζονται και εφαρμόζονται διεθνώς. Η παρακολούθηση του κύκλου σεμιναρίων ψυχολογίας είναι ελεύθερη στην ευρύτερη κοινότητα των μαθητών και αποφοίτων του σχολείου μας, καθώς και στους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

ΜΑΙΟΣ 2012

 

 

Καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού Λυκείου μας επισκέφθηκαν το Institut fur Ιnterkulturelle Kompetenz στο Tubingen της Γερμανίας, μαζί με συναδέλφους τους από την Αυστρία, Ιταλία και Ισπανία. Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Gruntdvig με θέμα «Κατάλογος Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ευρώπη» (www.sommercamp.at/caridis). Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε παρουσιάσεις βιντεοσκοπημένων συνεντεύξεων που κατέγραψαν οι ίδιοι. Επισκέφθηκαν την παλιά πόλη του Tubingen με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το διάσημο πανεπιστήμιό της, το κάστρο της και ένα παραδοσιακό βιβλιοδετείο. Οι επόμενες διεθνείς συναντήσεις θα γίνουν στην Ελλάδα, την Αυστρία και την Πολωνία.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

 

Καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού Λυκείου μας επισκέφθηκαν το Σχολείο IIS Paolo Frisi στο Μιλάνο της Ιταλίας, μαζί με μαθητές από σχολεία της Αγγλίας, Ουγγαρίας και Τουρκίας. Η διεθνής συνάντηση έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με θέμα
“Ας κάνουμε το σχολείο πιο ευχάριστο” (www.comjoyschool.net). Οι μαθητές μας γνωρίσθηκαν με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, και συμμετείχαν σε παρουσιάσεις με δράσεις που κάνουν το σχολείο πιο ευχάριστο. Επίσης, επισκέφτηκαν πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το «μυστικό δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τον καθεδρικό ναό Duomo, την εφημερίδα Corriere de la serra και την λίμνη Como. Οι επόμενες διεθνείς συναντήσεις θα γίνουν στην Τουρκία και Ουγγαρία.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

 

Το Σχολείο μας συμμετείχε το σχολικό έτος 2010-2011 στη Δράση του Υπουργείου Παιδείας «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» (excellence.sch.gr). Βραβεύτηκε η Διευθύντρια του Εσπερινού Λυκείου, μαζί με 3 Καθηγήτριες και έναν Καθηγητή, για το εργαστήριο επιχειρηματικότητας INICIATIVA το οποίο αναπτύξαμε στα πλαίσια της Δράσης Grundtvig του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (www.iky.gr). Στο εργαστήριο συμμετείχαν πολλοί μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι πήραν μέρος στις διεθνείς συναντήσεις του Προγράμματος με Καθηγητές και μαθητές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Το Σχολείο μας συμμετείχε το σχολικό έτος 2009-2010 στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» (www.vouliefivon.gr). Η μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Μαρία Βάκου εξελέγη ως Βουλευτής Επικρατείας ανάμεσα στους 300 έφηβους Βουλευτές και συμμετείχε ενεργά στην υλοποίηση του Προγράμματος τον Σεπτέμβριο 2010. Κατέθεσε προτάσεις και είχε αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους έφηβους Βουλευτές στα πλαίσια της διαμόρφωσης συνείδησης ενεργών πολιτών.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Στις 10 Μαρτίου 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο του Κερατσινίου αποφάσισε ομόφωνα την μετονομασία της στάσης του λεωφορείου 843 (Πειραιάς-Πέραμα) η οποία βρίσκεται ακριβώς έξω από το Σχολείο, από «Γιαννούλη» σε «Καλοσκάμη». Η αλλαγή του ονόματος της στάσης ολοκληρώθηκε από την ΕΘΕΛ τον Σεπτέμβριο 2009 και αποτελεί αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς του Εσπερινού μας Γυμνασίου και Λυκείου από το 1960 ως σήμερα. Στην απόφαση αναφέρεται και η εξυπηρέτηση των φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (www.eap.gr) το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις μας τα Σάββατα και τις Κυριακές.